Covid-19

Onder de coronaregels kan tennis veilig beoefend worden als we maar rekening houden met elkaar!

Algemene instructies voor het gebruik van het terrasen clubhuis van TLTC in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM, VNG en het KNLTB-protocol na 19 mei 2021.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei?

1. Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar. Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan. Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.

2. Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Club-overstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan.

3. Tennis binnen is toegestaan, maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel). Volwassenen vanaf 18 jaar mogen dubbelen in vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en medespeler. Voor jeugd t/m 17 jaar is er geen maximum groepsgrootte, zij hoeven bij het sporten geen 1.5 meter afstand te houden.

4.Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn).

5. Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

6. Publiek is niet toegestaan.

7. Terras open, kantine dicht.

Buitenterrassen mogen open voor de sporters. Hier gelden dezelfde regels als voor de gewone horeca terrassen.De sportkantines zijn in stap 2 van het openingsplan nog steeds gesloten. Dat betekent dus ook dat er geen sporters in de kantine aanwezig mogen zijn, ook niet om hun bestelling af te halen en buiten te consumeren. Sportkantines hanteren hetzelfde systeem zoals winkeliers tot voor kort deden, door bijvoorbeeld een tafel of iets dergelijks te plaatsen in de deuropening en die tafel te gebruiken als uitgiftepunt voor de consumpties. Daarmee voorkomt u dat sporters de kantine betreden en kunt u toch consumpties verkopen op het terras.

Wat betekent dit voor het terras en het clubhuis van TLTC?

1. Voor het terras en het clubhuis van TLTC zijn de horecarichtlijnen van toepassing. Dit betekent dat de 1,5 meter regel van toepassing is op het terras. De leden zijn zelf verantwoordelijk voor volgen van deze richtlijnen.

2. Er mogen niet meer mensen op het terras, op 1,5 meter van elkaar, dan dat er stoelen staan. Men mag niet staan in de vakken.Er kunnen maximaal 16 mensen op het terras zitten.

3. Als er na jou op de door jou gereserveerde baan gespeeld wordt kun je maximaal 1 uur op het terras blijven zitten.

4. De toiletten moeten voor gebruik ontsmet worden door wie ze gaat gebruiken.

5. Om drank uit het clubhuis te krijgen is er 1 persoon aangewezen die de drank vanuit de terrasdeur uit serveert. Vanuit dit punt moet er ook betaald worden.

6. De drank wordt geschonken in plastic glazen die, na gebruik door de persoon die eruit gedronken heeft, weggegooid worden in de afvalbakken die op het terras staan.

7.  Koffie wordt gedronken uit wegwerp bekertjes die, na gebruik door de persoon die eruit gedronken heeft, weggegooid worden in de afvalbakken die op het terras staan.

8. Lege flessen worden bij de terrasdeur ingeleverd.

9. Consumpties kunnen alleen nog maar gepind worden.

10. Het bestuur gaat ervanuit dat de leden en personen op het park zelf verantwoordelijk zijnen elkaar erop aanspreken, voor het volgen van de richtlijnen. De gemeente kan controles op het park doen om te kijken of men zich aan bovenstaande regels houdt. In het geval dat boetes worden uitgedeeld aan leden of personen op het tennispark, dan kunnen deze niet op de club verhaald worden.

11. In het geval van meerdere overtredingen kan de club een boete van maximaal 4000€ krijgen of zelfs gesloten worden. Het bestuur zal de boete verhalen op de degenen die verantwoordelijk zijn voor deze boete. Hierbij zal eventueel gebruik gemaakt worden van de camerabeelden.

 

 

 

 

01.11.2020

Ondertussen zijn de COVID-19 maatregelen weer aangescherpt en zijn de competities stil gelegd. Natuurlijk is dit heel spijtig maar gelukkig kunnen we blijven tennissen en daar word ook voldoende gebruik van gemaakt. We verzoeken eenieder om digitaal af te hangen. Mocht je dit niet kunnen om wat voor reden dan ook dan kan je een app sturen naar Harry Hesseling (0610934889)  die het dan voor je kan verzorgen.  

Verder graag de gebruikelijke COVID-19 regels in acht blijven houden zoals ook hieronder aangegeven. We verzoeken u zoveel mogelijk aan de regels te houden. Ten eerste voor elkaars gezondheid en ten tweede voor elkaar om te kunnen tennissen want als we controle krijgen en het park moet op slot is niemand daarbij gebaat. Ten derde voor onze goede naam TLTC en ten vierde om een boete te vermijden. We weten van collega verenigingen dat zij al controle hebben gehad van BOA’s dus laten we samen de regels in acht nemen. Onze dank hiervoor.