Droomseizoen eindigt met titel.

bron: De Gelderlander

TLTC zondag landelijk voor tweede jaar op rij kampioen.

TLTC zondag landelijk heeft een sterk seizoen in de derde klasse bekroond met de titel. Ploeg wint op laatste dag van JOY Jaagpad 3: 8-0

Als je als sporter het maximale uit jezelf wilt halen, dan moet je soms ook op bepaalde onderdelen trainen die je helemaal niet leuk vindt. Anne Riemsdijk (16) en Nienke Hermans (18) van TLTC weten er alles van.
De twee tennissters moeten het vooral hebben van hun sterke spel van achter de baseline, maar in het dubbelspel moet je ook goede volleys kunnen slaan. En dat is soms niet makkelijk voor de twee jonge speelsters, die allebei klein van postuur zijn. “We hebben een paar trainingen lang alleen maar volleys staan slaan”, vertelt Hermans, nadat ze samen met Riemsdijk de vrouwendubbel tegen JOY Jaagpad 3 in twee sets wist te winnen. “Die volleys vinden we allebei helemaal niet zo leuk. Maar het heeft wel geholpen, want vandaag gingen ze bijna allemaal goed.”
De titel was op het moment dat het koppel de baan op ging voor de dubbel al zo goed als zeker. Maar toen ze als winnaars van de baan stapten en TLTC daarmee op een 5-0 voorsprong zetten, was de titel officieel binnen. “Ongelooflijk. We hadden het van te voren echt niet verwacht”, aldus Riemsdijk. “De eerste dag verloren we met 5-3 (van Chip&-Charge, RH), maar toen ging het eigenlijk al best goed. Daarna gingen we dus steeds beter spelen.”
De Tielenaren regen de zeges vervolgens aaneen, met onder meer vier 7-1 overwinningen. “Het vertrouwen groeide met de week”, aldus Hermans.

 

 

 

 

 

 

 

Ze merkt dat zij en haar team grote stappen heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar, toen de ploeg kampioen werd in de vierde klasse.
“We hebben nu veel meer wedstrijdervaring gekregen. Daardoor zijn we beter geworden. Maar vorig jaar was de druk veel hoger. Toen moesten we kampioen worden. Dit jaar was die druk er niet.” Riemsdijk knikt instemmend. “Dat maakte het verschil. Daardoor konden we gewoon lekker spelen.” De ploeg haalde de titel met stijl binnen: alle acht de wedstrijden werden in twee sets gewonnen.
Enige smet op het kampioensfeest wat het feit dat speler Victor Straatman in verband met ziekte niet mee kon doen. Hierdoor speelden Wouter Bruel en Tommie van Gruijthuijsen drie wedstrijden. De Tielenaar had te kampen met een voedselvergiftiging en moest daarom toekijken. Hij zag na de zeges van Sofieke Nout en Nienke Hermans in het enkelspel al snel dat het goed zat en dat zijn ploeg de titel niet meer kon ontgaan.
TLTC kan volgend jaar flink aan de bak, verwacht Riemsdijk. “Het zal erg lastig worden. Maar dat dachten we dit jaar ook”.