Najaarscompetitie Tennis 2022: inschrijven voor 8 juni

18 mei 2022


Najaarscompetitie 2022 Tennis: je kunt je nu opgeven!

 

We zijn nog druk bezig met de voorjaarscompetitie met mooie wedstrijden en veel gezelligheid. Toch kunnen we ons alweer opgeven voor de najaarscompetitie 2022. Goed om te weten dat er een aantal zaken veranderd zijn voor de tenniscompetitie. De najaarscompetitie is nu 5 keer in plaats van 7 keer. Hieronder vind je meer informatie.

Let op: de inschrijving sluit op 8 juni!

NAJAARSCOMPETITIE TENNIS 2022

Aangepaste vorm van de najaarscompetitie 
Één van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van competitie voor komend jaar is dat met ingang van 2022 het aantal speeldagen van de KNLTB Najaarscompetitie aangepast is van 7 naar 5. De redenen hiervoor zijn:

- Het past beter bij het jaargetijde in het najaar
De kans dat het gedurende de Najaarscompetitie slechter weer wordt is groter dan dat het weer beter wordt. Dat betekent dat wanneer er wordt uitgeweken naar inhaaldagen de kans dat die niet door kunnen gaan (als gevolg van het weer) nog groter wordt, waardoor veel teams niet de volledige competitie af kunnen maken. Door de aanpassing van het aantal speeldagen zullen meer (inhaal)wedstrijden daadwerkelijk worden gespeeld;

- Minder last van herfstvakantie
In het verleden zorgde de herfstvakantie vaak voor problemen doordat veel teams invallers moesten regelen of wedstrijden moesten verplaatsen omdat teams onvoltallig waren in die periode. Door de aanpassing van het aantal speeldagen valt in 2022 alleen het begin van de herfstvakantie in de regio Noord in het laatste speelweekend van de Najaarscompetitie. In de regio Midden en Zuid valt de hele vakantie buiten de reguliere speeldagen.

- (Gemeentelijke) parken die na de herfstvakantie sluiten
Deze parken kunnen de Najaarscompetitie inclusief eventuele inhaaldagen nu op hun eigen park afronden in plaats van te moeten zoeken naar andere mogelijkheden. In het verleden kwam het wel eens voor dat parken gesloten werden en een vereniging hun afgelaste/gestaakte wedstrijden niet op hun thuis accommodatie konden inhalen

- Betere aansluiting op het winterseizoen
De periode van de Najaarscompetitie sluit nu beter aan op de verschillende indoor en outdoor wintercompetitie die door het hele land worden aangeboden. Hierdoor krijgen spelers de kans een jaar rond wedstrijden te spelen.

- Mogelijk nieuwe doelgroep spelers
De afgelopen twee jaar is de Voorjaarscompetitie als gevolg van de coronamaatregelen verplaatst naar het najaar. Hierdoor heeft een vrij grote groep spelers, waaronder ook de prestatieve spelers voor het eerst kennis gemaakt met het spelen van competitie in het najaar. 
Uit een onderzoek onder spelers die voor corona alleen deelnamen aan de Voorjaarscompetitie en niet aan de Najaarscompetitie blijkt dat ruim 66% van de respondenten een deelname aan de Najaarscompetitie zou heroverwegen als het aantal speeldagen wordt teruggebracht van 7 naar 5. Dit betekent dat een hele nieuwe groep spelers, waaronder de prestatieve spelers, geënthousiasmeerd kan worden om in de toekomst ook mee te blijven doen aan de Najaarscompetitie.

Kortom, de aanpassing van het aantal speeldagen draagt met bovenstaande redenen bij aan het doel van de KNLTB om meer mensen met meer plezier meer wedstrijden te laten spelen.

 Inschrijven: We hopen dat jullie je weer massaal inschrijven en meedoen. Een en ander met inachtneming van de volgende punten:

·       Graag zoveel mogelijk inschrijven per team, maar individueel kan natuurlijk ook (zeker voor junioren);

·       Opgeven welke competitie soort gewenst is;

·       Bij team-inschrijving aangeven wie aanvoerder is;

·       Inschrijving via e-mail: [email protected];

·       Sluiting inschrijving: 8 juni 2022 

Nieuwscategorieën