Sfeervolle jubileumeditie Fruit Dubbeltoernooi

TIEL Afgelopen week werd op de gravelbanen van TLTC voor de 25ste keer het altijd gezellige Fruit Dubbeltoernooi gespeeld. Er werd gespeeld in de categorieën 5,6 en 7 17 plus, 7 35 plus en 8 17 plus en 8 35 plus. Het toernooi kende evenveel deelnemers als vorig jaar.

door Frits Kat

Alle wedstrijden werden afgewerkt in poules met als bijzonderheid dat een eventueel noodzakelijke derde set niet beslist werd met een supertiebreak maar als een gewone volledige set. Het probleem is dan natuurlijk dat de partij erg kan uitlopen en dat het tijdschema in de war raakt. Dit was duidelijk het geval bij de langste partij van hele toernooi: twee uur en drie kwartier. Helaas speelde de tennishal een belangrijke rol. Het slechte weer leidde ertoe dat op de eerste zondag 3 partijen gespeeld moesten worden in de tennishal. Hetzelfde gebeurde op maandag. Door de voortdurende stortregen op dinsdagavond moest zelfs het hele speelschema van die avond afgewerkt worden in de tennishal.

Aangezien het een jubileumeditie betrof, werd alle deelnemers op vrijdagavond een broodje hamburger van de BBQ aangeboden in een tennispark dat sfeervol verlicht was met vlamfakkels. De hoofdprijs van de goed verlopende loterij was een ritje in een auto, beschikbaar gesteld door sponsor Rüttchen Automotive Tiel. Van vrijdagmiddag tot en met maandagmiddag kon ermee getoerd worden. Alle prijzen van de loterij waren in natura en vertegenwoordigden een waarde van boven de EUR 25,00. Volgens de organisatoren van het toernooi waren alle deelnemers zeer tevreden en roemden ze de goede sfeer. Afgezien van veel regen en een harde wind heeft het toernooi aan alle verwachtingen voldaan. De toernooicommissie hoopt echter volgend jaar op echt zomerweer.