Vereniging

De Tielse Lawn Tennis Club is een van de oudste clubs van Nederland. Begonnen in 1895 op een cementen baan. Jaren later op het terrein van de Familie Dresselhuys in Drumpt, een idyllische locatie, omringd door boomgaarden, waar de ballen regelmatig opgezocht moesten worden. De banen waren echter hard en niet erg prettig om op te spelen. Na de oorlog telt de club nog twaalf leden. In het jaar 1952 worden de twee betonbanen vervangen door gravel. Tot 1970 werd met 4 clubs op deze tennisbanen gespeeld, n.l.: TLTC, Happy Days, Taveo en Ready.

Daarna trekt TLTC zich terug uit deze combinatie en gaat met twee eigen banen verder. Een goede verdeling van de speeluren bleek steeds een twistpunt. Een prefab houten clubhuis werd aangekocht en om de groei van het ledental op te vangen wordt baanverlichting aangelegd, waarvoor door de leden fl.1.= per speeluur moest worden betaald.

In het jaar 1977 verhuist TLTC naar de huidige locatie aan de Laan van Westroyen. Op 27 mei van dat jaar was de feestelijke opening in het bijzijn van wethouder J. den Hoed. In 1978 wordt ons 1e Herenteam landskampioen Zondagcompetitie 1e klas. In 1988 verandert de aannameprocedure voor nieuwe leden. De twee van leden benodigde handtekeningen op het aanmeldingsformulier komen te vervallen.

De opkomst van de golfsport is een grote concurrent gebleken voor TLTC, met name rond 1990 zijn veel leden naar deze sport overgestapt. Tussen 1978 en 1988 werd jaarlijks met veel succes een B en C toernooi georganiseerd. Enkele jaren later, in 1993, gaat het typische Betuws Fruit Dubbeltoernooi van start, fruitig aangekleed, en beleefd in 2016 de 24e editie. Tot vandaag de dag een gezellige, goed georganiseerde happening.
Daarnaast is er speciaal voor de sterke spelers en spelers die graag willen enkelen het FLIPJE OPEN, wat sinds 2015 ter ere van het 120-jarig bestaan van de vereniging is ontstaan. En door het succes ieder jaar weer wordt voortgezet.

Hoe is de stand van zaken nu. TLTC beschikt over :

– 4 goed onderhouden, verlichte, gravelbanen;
– een gezellig clubhuis;
– competitieteams op diverse niveaus;
– voldoende speelgelegenheid voor recreanten met een wekelijkse tossavond.
– 2 grote toernooien in week 30 en week 38

Nieuwe leden zijn van harte welkom. In 2015 bestond de vereniging 120 jaar.  Wanneer U na het lezen van vorenstaande enthousiast bent geworden, aarzel dan niet en kom eens aan op ons mooie tennispark.