TLTC Nieuwsbrief

Nieuwsbrief TLTC augustus 2022

 

Beste TLTC’ers,

 

 

29e Fruit Dubbel toernooi 16 tot en met 24 juli 2022

Wat een mooi weer was het de hele week, misschien soms wel iets te warm. Het enige kleine buitje viel precies tussen de wedstrijden door. Het heeft zo moeten zijn. Er was gezorgd voor gekoeld drinkwater op de banen en emmers met koud water om te koelen en daar is goed gebruik van gemaakt. De hele week was het gezellig druk op het park. De 186 deelnemers zorgden voor een goede bezetting van het toernooi verdeeld over de week en daar zijn wij zeer tevreden over. Nogmaals alle deelnemers en alle sponsoren hartelijk dank voor uw bijdrage om het toernooi tot een succes te maken. De hoofdprijs van het toernooi (dagje cabrio rijden, gesponsord door Den Hartog Autostudio) is gewonnen door Piet Monhemius. Gefeliciteerd Piet.

Even kennismaken met Jasper en Lily Hazelhoff. Koppels vader/moeder -zoon/dochter zie je wel vaker op de baan, maar oma met kleinzoon is toch een vermelding waard. En ze hebben nog verdienstelijk gespeeld ook. Klasse.


Rest mij alle vrijwilligers en de toernooiorganisatie een grote pluim te geven voor al het werk wat is verzet.

Weetje: Tennisracket bespanning

Het bespannen van een tennisracket gaat simpelweg verder dan het in elkaar vlechten van een paar lengte- en breedtesnaren. Een belangrijk aandachtspunt bij het bespannen van rackets is de spanning waarop het tennisracket bespannen wordt, het bespan- of spangewicht genoemd. De spanning van een tennisracket is het aantal kilogram dat op de tennissnaar wordt geplaatst. De spanning kan variëren van ongeveer 19 tot 28 kg. In de binnenkant van het frame van een tennisracket is er vrijwel altijd een bespanningsbereik aangegeven door de racketfabrikant. Dit is aangegeven om de bespanner een advies te geven van het gemiddelde spangewicht van het betreffende tennisracket. Een spangewicht van 26±2 geeft bijvoorbeeld aan dat spangewicht voor het racket 26 kilogram plus en min 2 kg is. 


Een hogere spanning geeft je meer controle, maar je zal dan wel moeten inboeten aan power en spelcomfort. Bovendien krijgen je gewrichten het wat zwaarder te verduren. Bij elke slag zal je de trillingen sterker voelen. Spangewichten van meer dan 25 kg zijn in de meeste gevallen geen goed idee. Trouwens, een groter spangewicht maakt je snaren ook kwetsbaarder, waardoor je ze sneller gaan breken. En nog dit: hoe harder je je racket laat bespannen, hoe sneller je snaren hun spanning verliezen.


Belangrijk om weten is dat elke bespanning na een tijd zijn elastische en dempende kwaliteiten zal verliezen. Dat geldt zelfs als er niet mee gespeeld wordt! Rek en uitdroging eisen immers altijd hun tol. De snaren hebben gemiddeld een maximale levensduur van goed anderhalf jaar. Als algemene regel wordt vaak aangeraden om je racket per seizoen even vaak te laten bespannen als het aantal keer dat wekelijks de baan opstaat.

 

Wat voor jou de beste spanning is? hangt helemaal af van jouw speelstijl. Wil je harder gaan slaan: de volgende keer 1 kg minder zwaar laten bespannen (trampoline effect waarbij de tennisballen van het racket wegschieten, maar de controle uitblijft). Wil je meer controle dan bij de volgende bespanning 1 kg zwaarder bespannen. En zo kun je dan ervaren wat het beste bij jouw speelstijl hoort.

Succes.

 

Verbouwing update

Je zult het gezien hebben. Het dak van het clubhuis is vervangen. De weergoden waren goedgezind en mede daarom ging de verbouwing vlotjes.

Het vervangen van de kozijnen en deuren is de volgende klus die gedaan moet worden. Eind augustus zal dat gaan gebeuren. Zeer waarschijnlijk zal het clubhuis dan niet altijd gebruikt kunnen worden om de aannemer niet in de weg te lopen en net zoals bij het dak gaan wij er van uit dat iedereen rekening houdt met de werkzaamheden.


Blijft nog over het plaatsen van de zonnepanelen. Hiervoor hebben wij opnieuw leveranciers benaderd en wij zullen hierover binnenkort een besluit nemen.

Aandachtpuntje

Vriendelijk verzoek aan degene die als laatste van het park gaat, er op te letten dat de deur van het clubhuis (naar de kleedkamers) op slot is.

Als er leden op het park komen spelen die niet in bezit zijn van een sleutel dan zullen zij van het park moeten verlaten, als de mensen die wel een sleutel hebben, vertrekken. Het beste is als leden die geen sleutel hebben deze komen ophalen bij Harry Hesseling tegen een borg van € 20. Pinnen of cash is mogelijk.

 

 

 

Bert Valkenet
Voorzitter TLTC