TLTC Nieuwsbrief

Beste leden van TLTC,

We zitten in week 4 van het nieuwe jaar. Door veel regen konden we nog niet veel spelen.

Toch blijven we positief. Het weer zal vast snel beter worden. Ik wens jullie allemaal een gezond en sportief nieuwjaar toe.

Dit jaar hebben we belangrijke plannen. We praten opnieuw met TC Groenendaal om te kijken of we samen een sterke tennisvereniging kunnen vormen. Laten we hier samen aan werken.

Waarom willen we samengaan? Steeds meer mensen in Nederland willen individueel sporten, wat leidt tot minder leden en vrijwilligers bij clubs. Dat is jammer, want samen sporten en bij een club horen, geeft inspiratie en motivatie. Voor TLTC en TC Groenendaal is het lastig om genoeg leden en vrijwilligers te vinden. Ook zijn er vijf tennisclubs te dicht bij elkaar.

Na gesprekken met TC Groenendaal willen we onderzoeken of een fusie mogelijk is. Beide clubs zien de noodzaak hiervan in. Op 15 januari hebben we vergaderd en de leden hebben ingestemd met verder onderzoek naar een fusie.

Als we samengaan, wordt de nieuwe naam TLTC Groenendaal. Beide clubs blijven voorlopig op hun eigen terrein spelen en de huidige afspraken over contributie en vrijwilligerswerk blijven gelden.

In de toekomst gaan we samen bekijken hoe onze nieuwe vereniging eruit zal zien: hoeveel banen hebben we nodig, waar zal de vereniging gevestigd zijn, wat zijn de contributiekosten, welke vrijwilligersregelingen zullen we hebben, en hoe zien we de toekomst van onze vereniging?

Het bestuur gaat binnenkort met TC Groenendaal praten. We gaan eerst de situatie van beide verenigingen bekijken om te beslissen of een fusie haalbaar is. We gaan voortbouwen op wat we drie jaar geleden al hebben voorbereid en kijken of dat nog steeds klopt.

Over contributie: zorg ervoor dat u op tijd betaalt. Als u geen factuur heeft ontvangen of als uw e-mailadres is gewijzigd, neem dan contact op met [email protected]. Als u niet voor 31 januari betaalt, wordt uw lidmaatschap opgezegd.

De competitieteams worden samengesteld en het Fruitdubbel tennistoernooi in juli is aangevraagd. De Toss met TC Groenendaal begint medio maart/april.

Eind januari worden de banen weer speelklaar gemaakt. We laten u weten wanneer het park weer open is.

Met vriendelijke groet,

Bert Valkenet