TLTC Nieuwsbrief

Nieuwsbrief TLTC april 2023

Beste TLTC’ers,

Het weer heeft in het begin van dit jaar behoorlijk roet in het eten gegooid wat betreft de mogelijkheden om te spelen. Het was te nat of de vorst zat nog in de grond. Ondanks dat, hebben er toch wat evenementen succesvol plaatsgevonden (daarover hieronder meer) en hebben we de laatste weken toch een aantal hele mooie dagen gehad en is er weer flink getennist. Ook zijn de competities weer opgestart. Medio februari zijn de banen opnieuw gedaan. Met dank aan Harry en Henk liggen die er weer perfect bij; daar zal het dus niet aan liggen. We kunnen er dus tegenaan.

Kritische noot aan degene die de contributie nog niet hebben voldaan: deze leden zullen binnenkort door het bestuur gebeld worden met het verzoek om dit alsnog te doen. Al vaker hebben we aangegeven dat wij de bondsafdrachten tijdig moeten voldoen en mede daarom is het belangrijk dat de contributie op tijd wordt betaald. Wij zullen in de komende ALV hier een agendapunt van maken.

Algemene ledenvergadering (ALV) op 31 mei 2023 om 20.00 uur

De laatste ledenvergaderingen waren i.v.m. de verbouwingen aan het clubhuis en om de cijfers het meest actueel te hebben en om zinnige dingen te kunnen presenteren aan het eind van het jaar gehouden. Volgens de statuten dient de ALV in de eerste helft van het jaar gehouden te worden, en dat gaan we dit jaar dan ook doen.

Op 31 mei 2023 zal de Algemene Ledenvergadering worden gehouden. Dus zet deze datum alvast in de agenda. Wij hopen dat de opkomst beter zal zijn dan de laatste keer in december. Het is tenslotte de club van ons allen en hoe meer draagvlak hoe beter.

klusdagen op zaterdag 29 april en 27 mei

Er is VEEL te doen en voor ieder wel wat te doen. In de clubapp kun je je deelname aangeven en vastleggen.

 

Herhaling: Extra handjes nodig

We hebben extra handjes nodig en vragen daarom uw hulp. De nood is hoog. Het is jouw club en zonder hulp op de diverse fronten redden we het niet alleen. Al eerder is in de nieuwsbrief hier aandacht voor gevraagd. Het kost veel minder tijd dan u denkt en er is altijd wel wat werk waar u kan helpen EN het is gezellig. Overigens wordt van ieder senior lid verwacht dat hij/zij 4 keer per jaar een hulpdienst uitvoert.

In de clubapp onder het kopje DIENSTEN kunt u uw deelname aan een taak invullen en vastzetten. Hieronder waar er invulling per direct nodig is:

Bestuur:

  • Er is een vacature voor secretaris.

  • De meeste huidige bestuursleden zitten er al meerdere jaren in hun functie. Allen geven zij aan dat op termijn hun functies willen overdragen. De invulling hoeft niet altijd een bestuursfunctie te betekenen.

Overige werkzaamheden

  • Harry Hesseling blijft in het bestuur en blijft het baanonderhoud doen en maar voor de bar- en accommodatie zoeken we vervanging

  • Ron Henneman blijft in het bestuur als voorzitter van de TC maar voor media- en marketing zoeken we vervanging.

  • Vooral de jeugdcommissie heeft handjes nodig, dus graag doen we een beroep op ouders van de jeugd om eens te informeren waar je kunt helpen.

  • Hulp bij bar diensten blijft moeizaam. Dus ook hier een beroep op allen om je steentje bij te dragen. Guy Handoko en Edwin van de Wege zullen deze kar gaan trekken.

Zonnepanelen

Binnenkort wordt gestart met het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Na afronding hiervan hebben we alle zaken die in de planning stonden voor de aanpassingen aan het park afgerond. Rest nog een flink aantal kleine werkzaamheden die we in 2 klusdagen 29 april en 27 mei met uw hulp gaan uitvoeren.

We kunnen gerust zeggen dat we na afronding hiervan heel veel hebben bereikt en dat het park flink is verduurzaamd en opgeknapt.

 

Aankondiging 30e Fruitdubbel tennistoernooi 13 t/m 23 juli 2023

Van zaterdag 13 tot en met zondag 23 Juli wordt Fruitdubbel toernooi georganiseerd.

Het wordt de 30e keer en dat zullen we gaan vieren. Dus zorg dat je erbij bent en zet deze datum alvast in uw agenda.

 

Open jeugd-dag

Op 12 maart stond de open jeugd-dag op het programma, georganiseerd Tennisschool Henk de Boom. Het weer was spelbreker en deze dag is verplaatst naar 26 maart.

Dus op 26 maart opnieuw alles uit de kast gehaald. De hele dag hadden we druilerig weer en in de loop van de middag ging het harder regenen waardoor we genoodzaakt waren de laatste sessie af te lasten. Toch kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. Er waren voor de hele dag 84 inschrijvingen en er hebben ca. 56 deelnemers kunnen spelen. Dat de deelnemers het naar hun zin hadden blijkt wel uit de groepsfoto’s hieronder.

 Open senioren-dag

Op 19 maart is de open senioren-dag (inhaaldag les) gehouden, ook georganiseerd door Tennisschool Henk de Boom. Het weer hielp deze keer enorm mee en het was de eerste hele mooie dag van het jaar. Dus succes verzekerd en dat was ook zo.

44 deelnemers hebben ieder 4 wedstrijden gespeeld (mixed dubbel) met wisselend succes, maar met bijzonder veel plezier. Volgende keer voor degenen die er niet bij waren: gewoon meedoen; het is simpelweg bere-gezellig.

 

Ik wens u veel tennisplezier, een mooi, gezond en succesvol tennisjaar met veel plezier en vertrouw op uw bijdrage in hand- en spandiensten.

 

Bert Valkenet
Voorzitter TLTC